Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Erikoiserät

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Parketeillamme jopa 10 vuoden rakennetakuu!
Julkaistu 21.08.2024


Sointu Borgin kotona jalkojen alla komeilee Chevron-kalanruotoparketti

Julkaistu 21.08.2024

Puhujana, kirjailijana, yrittäjänä ja mediapersoonana tunnettu Sointu Borg osti ystävänpäivän tienoilla asunnon, joka kaipasi reilusti huolenpitoa. Borg teki asuntokaupat yhdessä avopuolisonsa kanssa, ja asunnosta syntyikin heidän ensimmäinen oma yhteinen kotinsa.

Asunto on valoisa kolmio, ja täysremontin myötä siitä kehkeytyi ihanan kutsuva ja asukkaiden itsensä näköinen koti, joka myös tuntuu kotoisalta. Ennen varsinaista muuttoa oli kuitenkin reilusti hommaa ja uuden sisäistämistä, sillä Borgilla ei ollut aikaisempaa kokemusta vastaavanlaisesta remontoinnista. Instagram-tilinsä puolella hän jakoikin remontin etenemistä ja uuden kodin materiaalivalintoja.


Myös lattian muodonmuutos ennen-jälkeen-videomateriaalina löytyy Instagramista. Ostohetkellä asunnon lattiapintaa peitti vanha muovimatto, joka poistettiin uuden kauniin parketin tieltä.

Uudeksi lattiamateriaaliksi valikoitui Lapua Floorsin 125 mm leveä Chevron-kalanruotoparketti, joka löytyy valikoimastamme kolmessa luonnonläheisessä sävyssä. Tämän kodin valinta oli sävyistä vaalein Stone Wash, jonka pinnassa tammen luonnon muovaamat syykuviot näkyvät upeasti sävykäsittelystä huolimatta. Kuultava sävy yhdessä öljyvahan kanssa luovat laadukkaan ja kestävän pinnan, joka tuntuu ihanalta paljastakin jalkaa vasten.


Chevron-kalanruotolattia eli toiselta nimeltään ranskalainen kalanruoto poikkeaa hieman klassisesta kalanruodosta, jossa vierekkäisten rivien lankut menevät päistään enemmän lomittain. Chevron-lattiassa lankkujen päät ovat viistot, jonka vuoksi asennuksessa muodostuu kuvissakin näkyvä V-kirjainta muistuttava kuviointi. Kalanruotolattia tuokin asunnon ilmeeseen kertaheitolla rutkasti näyttävyyttä.

Lattian ja muidenkin pintamateriaalien huolellisen asennuksen jälkeen tilan viimeistelevät kohteeseen ja sisustukseen sopivat listat. Sointu Borgin kotona listat toimivat myös lisätunnelman luojina, minkä vuoksi nappivalinta olivat Siparilan koristeelliset katto-, peite- ja jalkalistat. Katonrajaan valikoitui Kinos-kattolista, ja jalka- sekä peitelistaksi sopi upeasti Siparilan Kumpu-malli.


Kokonaisuudessaan oikean lattiavalinnan tukena toimivat Showroomeista ja verkkokaupasta löytyvät mallipalat, jotka ovat siis kätevän kokoisia sävymalleja varsinaisesta lankusta. Mallipala toimii näppärästi apuna myös sisustuksen muiden sävyjen yhteen sovittamisessa ja toimivan lopputuloksen suunnittelussa.

Tässä kodissa lopputulos todellakin miellyttää silmää: uskomattoman kaunis koti, jonka lopputulos on paitsi laadukas, myös kutsuvan kodikas. Tänne kelpaa kutsua ystäviä käymään, ja ajaton, mutta omaan tyyliin sopiva lattia ilahduttaa vuodesta toiseen.