Ale!

Saarniparketti Hellanmaa ALE 64,90 €/m² (Norm. 119,90 €/m²) (1-säleinen öljyvahattu & hiottu 15/4x190x450-2200mm)

400,95  217,03  per pkt (3,344m²)

Saarniparketti on luonnonmateriaalia ja sävyvaihtelut kuuluvat sen ominaisuuteen. Kuvat tammiparketeista nettisivuilla/some-kanavissa ja toimittamissamme mallipaloissa saattavat poiketa lopullisesta tilauksesta, sillä jokainen yksittäinen saarniaihio on uniikki.

Tilaa mallipala tästä saarniparketista hintaan 1,90 € (+ postikulut 5,90 €) >>

8 varastossa

Kuvaus

Lapua Floors Saarniparketti Hellanmaa

Saarniparketti Hellanmaan pintakäsittely öljyvahalla tuo esille saarnipuun luontaisen sävyvaihtelun. Saarnin luontainen puukuvio erottuu kauniisti öljyvahakäsittelyn läpi. 

Pinnassa toistuu kauniisti jokaisen saarniaihion uniikit puunsyyt. Öljyvahattu saarniparketti on erittäin kolmiulotteinen ja kaunis suurena pintana, sillä se heijastaa saarnin kuvioinneista valoa kauniimmin kuin lakatut lattiat. Hellanmaa-sävy on lämmin ja luonnollinen, muistuttaen miksi saarni on yksi suosituimmista sisustuselementeistä myös suurena lattiapintana.

Saarniparketin ominaisuuksiin kuuluvat oksankohdat, ruskealla kitillä kitattuja oksankohtia sekä sävyvaihtelu vaaleasta tummaan.

Tilaa mallipala tästä saarniparketista hintaan 1,90 € (+ postikulut 5,90 €) >>

Tekniset tiedot

  • Tuotekoodi: Lapua Floors Saarniparketti Hellanmaa
  • Pintakäsittely: Öljyvahattu, sileäpinta, mikroviisteet reunoissa
  • Paksuus: 15 mm
  • Pinnan vahvuus: 4 mm
  • Laudan pituus: 2200 mm
  • Laudan leveydet: 190 mm
  • Sallittuja pituuksia: 650, 1250, 2200 mm
  • Lattialämmitys: Soveltuu lattialämmityksen kanssa
  • Asennus: Liimapontti, liimataan puuliimalla ponteista kiinni toisiinsa tai suoraan pohjasta kiinni alustaan parkettiliimaalla
  • Takuu: Rakenteelle kymmenen vuoden takuu ostopäivästä lukien

Toimitusaika

Tuotteen toimitusaika on 7-21 vrk tilauksesta. Vahvistamme aina erikseen sähköpostitse toimitusajan. Voimme myös varastoida lattian ilmaiseksi ja toimitamme sen vasta, kun sinulle sopii.

Lattian valmistus

Lattia valmistetaan aina tilauksesta tehtaallamme Lapualla. Made-to-order tilauksen tuotanto käynnistyy aina tilauksen jälkeen, aivan kuin paremmissa purilaisravintoloissa. Meillä lattiat eivät siis vie tilaa varastosta pitkään, mikä on yksi edullisen toimintamallimme salaisuuksia. Laadunvalvontamme varmistaa, että kaikki asiakkaalle toimitettavat saarniparkettiaihiot ovat 1-laatuisia, ellei kyse ole outlet-tuotteesta, josta tuotteessa on aina merkintä.

Oikea huoneilman kosteus- ja lämpötila saarniparketille

Ylläpidä ihanteellista huoneilman kosteutta (RH 40-60%) sekä ohjeiden mukaista lämpötilaa (+18-24°C) kaikkina vuodenaikoina. Tämä on tärkeä muistaa, sillä kyseessä on orgaaninen luonnontuote.

Kosteina kausina (kesä) on huolehdittava riittävästä tuuletuksesta, ja kuivina kausina (talvi) oikeasta ilmankostutuksesta käyttämällä huoneilmankosteuttajaa. Saarniparkettilattia laajenee, kun ilman suhteellinen kosteus lisääntyy ja vastaavasti kutistuu, kun ilman suhteellinen kosteus laskee.

Suhteellinen ilmankosteus on tärkein saarniparkettilattian käyttöön vaikuttava tekijä. Suositusarvojen ylittäminen tai alittaminen rasittaa aina parkettia ja vaikuttaa heikentävästi lattian toimivuuteen. Huoneilman nopeat kosteus- ja lämpötilavaihtelut aiheuttavat parkettilattiaan mm. halkeamia, joita takuu ei korvaa.

Lattialämmityksen yhteydessä maksimi pintalämpötila +27 °C ja vuorokautinen lämpötilan vaihtelu enintään 5 °C. Älä laske tilan lämpötilaa suuresti esim. lomamatkojen takia.

Huolto ja ylläpito

Kostealla pyyhittäessä käytä niukasti vettä. Lapua Floors saarniparketeille suosittelemme Vesting pesu- ja hoitoaineita, jotka on suunniteltu öljyvahatuille lattioille. Tutustu aina puhdistustuotteen tuoteselosteeseen.

On hyvä vuosien aikana seurata lattiamateriaalin sävymuutoksia ja siirtää tarvittaessa mattoja sekä huonekaluja. Lattiaan syntyy patinaa tyypillisesti niille alueille, jotka altistuvat kulutukselle ja auringonvalolle. Huoltoöljyäminen on hyvä suorittaa lattialle riippuen kulutuksesta 2-6 vuoden välein. Se parantaa lattian kulutuksen kestoa.

Puulattialle on ominaista, että käytön jäljet näkyvät lattiassa kulutuksen mukaan. Mitä suurempi värikäsittely lattialle on tehty, sitä paremmin jäljet näkyvät lattiassa. Esimerkiksi värittömässä Pure-sävyisessä lattiassa kolhu ei näytä niin merkittävältä kuin tummimmassa/vaaleimmassa lattiassamme. Öljyvahatun lattian hoitovälissä on huomioitava sen käyttöaste sekä kuluttavat tekijät. 

Saarniparketin asentaminen talviaikana sekä uudisasunnot

Suomessa tammi-maaliskuun aikana ilman suhteellinen kosteus on alimmillaan. Saarniparketti on luonnonmateriaali ja se kuivuu, kun ilman suhteellinen kosteus on alle 40 % (RH). Tällöin kuiva ilma voi vahingoittaa saarniparkettia pysyvästi. Vauriot ovat yleensä hiushalkeamat saarniparketissa.

On erittäin tärkeää tarkistaa ennen asennusta, että asennuslämpötila on vähintään 18 °C ja ilman suhteellinen kosteus 40-60 % (RH).

Saarniparketit kätevästi paketeittain!

190 mm leveän saarniparketin pakettiin sisältyy 3,344 m² edestä saarniparkettia.

Laske näin remonttitarpeesi: esimerkiksi jos tarvitset 190 mm leveää saarniparkettilattiaa 60 m², kannattaa tilaukseen varata 5-10 % extraa (hukkapalat seinän vieressä jne.). Tilaa tällöin 60 neliön sijaan 63 neliön tarpeella. Nyt laskin kouraan, eli 63 neliötä / 3,344 = 18,83 pakettia, eli pyöristettynä ylöspäin 19 pakettia. Näin remonttikohteesi lattiatarpeet tulevat täytettyä 19 paketilla.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

× Lähetä WhatsApp-viesti